De sista dagar a i Düsseldorf

Publicerad: 14/05 12:08

Under de senaste två veckorna har jag varit med om äventyr efter äventyr, i ett enda stort äventyr. Eurovision kallar en del det, men jag kallar det hellre två veckor av roliga stunder i musikens tecken. Jag har träffat massvis med nya människor från olika länder, och fått dagligen kommunicera på fyra olika språk. För min del skulle det här få räcka längre! Ganska tungt blir det nog med arbetsdagar som kan hålla på från sju på morgonen till ett på natten, men samtidigt som det är jobb, så är det också väldigt roligt!

I tisdags blev det klart att jag kommer att vara med i Eurovisions finalen som går av stapeln idag kväll. Jag sitter nu på Esprit arenan i Düsseldorf och väntar på dagens övningar. Dagen kommer att innehålla en hel del väntande, eftersom 25 länder ska öva, och alla måste befinna sig på arenan så att förseningar kan undvikas. För min del betyder det att jag kommer att slappa hela dagen och njuta av gott sällskap. Jag har antagligen det enklaste arbetet av alla här; make-up, hårstyling, kläder etc, allting går fort för min del, och jag behöver inte fundera på något. Det är bara att ta det lugnt och njuta av kvällen. På basen av det som jag sett i genrepen  så kan jag säga att det kommer att bli en sjudundrande show ikväll och jag hoppas alla kommer att titta och njuta!

9 Comments

  1. Kommentar #1 - Ida: 14 maj, 2011

    Är så glad att du är i final för då kan jag ringa och rösta på dig. Jag hoppas verkligen att du vinner, du förtjänar det verkligen.
    Tycker att din lugna och fina låt slår allting i kvällens final.
    Du är bäst <3


  2. Kommentar #2 - Mia: 14 maj, 2011

    Hej, du var fantastiskt bra! Grattis!


  3. Kommentar #3 - Charlotta: 14 maj, 2011

    Du var jätte, jättebra! Det hoppas jag att du vet!
    Åh bli min bästa vän! Haha!


  4. Kommentar #4 - Ida: 15 maj, 2011

    Du var bäst och jag röstade på dig flera gånger ikväll <3


  5. Kommentar #5 - Ida: 15 maj, 2011

    Såg att du kom trea i din semifinal, jättegrattis det förtjänade du verkligen. Du är bäst <3


  6. Kommentar #6 - Anna: 15 maj, 2011

    Så stolt över Finland som jag var igår när jag tittade på finalen , har jag inte varit på senaste 20 åren när Finland har varit med i Eurovision!
    Tusen tack för en fin musikupplevelse Axel!
    Hälsningar från Stockholm!


  7. Kommentar #7 - Ida: 16 maj, 2011

    I lördags så fick vi finländare vara stoltare när du sjöng än då Lordi vann! Din låt är något att vara stolt över<3
    Du är bäst Axel!!!


  8. Kommentar #8 - Anna: 17 maj, 2011

    Grattis till ett mycket fint uppträdande! Även om tidningarna tyvärr inte uppfattade slutplaceringen som något positivt, ska man komma ihåg att det är långt ifrån alla år Finland ens gått till final! Ditt lugna, harmoniska bidrag och uppträdande hade utan tvekan gjort sig bättre mitt emellan några blinkande, skrikiga låtar – som det ju var i semifinalen – än som inledande låt, och det kan man spekulera i om eventuellt sänkte placeringen lite. Men huvudsaken är att du gjorde ett mycket fint jobb, hela gänget jag tittade med (där jag var den enda finländaren) var oerhört imponerade av ditt lugn och din närvaro på scenen! Hoppas du hade roligt själv och är nöjd, stort lycka till i framtiden!


  9. Kommentar #9 - Niklas i Göteborg: 24 maj, 2011

    Tjena Axel!

    Blev grymt förvånad över att du pratar svenska.. mycket att lära om mitt grannland känner jag, haha! 🙂

    Först nu har jag fått tag i texten på din härliga låt Da da dam, och då blev den plötsligt ännu ännu bättre! Fantastiskt bra!

    Det jag undrar är, har du något projekt på gång, på riktigt, för att rädda vår kära planet? Är själv intresserad både av bra musik och miljövänlighet, därför satt låten som handen i handsken!

    Ha de fint!! /Niklas i Göteborg!


RSS feed for comments on this post.

Paradise Oskar

RSSParadise Oskar

  • Om bloggaren

    Paradise Oskars låt Da da dam representerar Finland i schlager-EM i Düsseldorf i maj 2011. Sångaren och låtskrivaren bakom artistnamnet heter Axel Ehnström, är född 1990, uppvuxen i Kyrkslätt men bor i Helsingfors, där han studerar vid Pop- och jazzkonservatoriet med sång som huvudämne. Axel beskriver sig som en lugn och målmedveten arbetsnarkoman.
  • Kalender

    maj 2011
    M T O T F L S
    « apr    
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  
  • Kategorier